Cheerleading

Cheerleadingin leirit ja kurssit

Vierumäen leirien UKK
Vierumäen leirien UKK

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää
Cheerleadingin yläkoululeiritys
Cheerleadingin yläkoululeiritys

Yläasteelta lajileirille

Lue lisää
Cheer-jalat

Cheerleading

Monipuolisella ja vauhdikkaalla cheerleadingillä on Suomessa yli 14 000 harrastajaa. Cheerleadingissä on kaksi alalajia, cheerleading ja cheertanssi.

Cheerleading sopii kaiken ikäisille ja mahdollisuuksia harrastamiselle löytyy aina omaksi iloksi harrastelusta kansainväliselle huipulle tähtäävään kilpaurheiluun saakka. Vierumäeltä löytyy puitteet molempien alalajien leiritykselle.

Vierumäki tarjoaa cheerleadingtoimintaa yhteistyössä Suomen Cheerleadingliiton kanssa lapsille, nuorille, aikuisille ja seuroille.

Cheerleading olosuhteet

Olosuhteet

Vierumäellä on erinomaiset puitteet cheerleadingille ja cheertanssille sekä näiden lajien oheisharjoittelulle. Opistolla on kaksi kilpailualueen kokoista (14x16m) cheermattoa, jotka voidaan tarpeen mukaan levittää Monitoimireenalle tai Urheiluhalliin. Joukkueen ohjelmaa pääsee katsomaan ja kuvaamaan ylätasanteelta sekä Monitoimiareenassa että Urheiluhallissa.

Cheerleadingharjoittelu onnistuu myös pallohallissa (12x14m), mikäli joukkue ei tarvitse kilpailualueen kokoista mattoa käyttöönsä. Kattokorkeus riittää kaikissa halleissa lajin monipuoliseen harjoitteluun ja kilpailuohjelmien tekoon.

Volttiareena

Monitoimiareena

Parhaat olosuhteet akrobatiaharjoittelulle löytyvät Monitoimiareenassa sijaitsevalta Volttiareenalta. Volttiareenan varusteluun kuuluu muun muassa volttivyöt, joustopermanto, trampoliineja sekä iso palamonttu.

Cheertanssijoille Monitoimiareenan tiloissa on kilpailualueen kokoinen tanssimatto (14x16m) ja siirrettävät peilit. Cheertanssille on saatavilla myös kaksi pienempää harjoittelutilaa, toinen Monitoimiareenassa ja toinen pallohallissa. Molemmissa tiloissa on puulattia, peilit, balettitangot ja hyvät äänentoistolaitteet.

Opisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet oheisharjoittelulle. Uudistetussa urheiluhallissa on muun muassa kaksi kuntosalia ja sisäjuoksurata.SCL LOGO1

Suomen Cheerleadingliitto Vierumäellä

Cheerleading on yksi strategisista painopistelajeista Vierumäellä ja yhteistyö Suomen Cheerleadingliiton (SCL) kanssa on kestänyt reilusti yli vuosikymmenen. Suomen Urheiluopisto ja SCL kehittävät yhteistyössä lajin huippu-urheilua yhteisenä tavoitteena matkata huipulle.

Suomen Urheiluopisto on sitoutunut strategiansa kautta tarjoamaan cheerleadingille optimaaliset valmennus- ja harjoitteluolosuhteet kansainväliselle huipulle tähtäävässä toiminnassa. SCL:n toiminnoista Vierumäellä toteutetaan tällä hetkellä aktiivisesti valmentaja- ja seurakoulutustoimintaa, liiton leiritystoimintaa ja lisäksi lajin kehittämistoimintoja yhteisen osaamiskeskuksen alla.

Suomen Cheerleadingliiton toimintaa Vierumäellä koordinoi voimistelun ja cheerleadingin lajipäällikkö Heidi Borg yhteistyössä SCL:n henkilöstön kanssa.

Naisten maajoukkue

Maajoukkueet

Suomen Cheerleadingliiton aikuisten maajoukkuetoiminta tapahtuu Vierumäellä. Cheerleadingliitolla on kolme aikuisten maajoukkuetta, jotka kilpailevat vuosittain MM-kilpailuissa Orlandossa: naisten cheermaajoukkue, cheersekamaajoukkue ja tanssimaajoukkue.

Urheiluopisto tukee joukkueiden matkaa huipulle panostamalla olosuhteiden kehittämiseen, valmentajien osaamisen kehittämiseen ja urheilijoiden kehityksen seurantaan. Lisäksi asiantuntijayhteistyötä tehdään taitovalmennuksen ja psyykkisen valmennuksen saralla.

Kuva: SCL/Tero WesterHarjoitusleirit

Harjoitusleirit

Cheerleadingjoukkueet voivat tulla Vierumäelle harjoitusleirille joko oman ohjelman kanssa tai vaihtoehtoisesti tulla Opiston asiantuntijoiden kanssa yhdessä räätälöidylle leirille. Räätälöidyt leirit koostetaan yhdessä aina joukkueen toiveet huomioiden.

Myös seuroille voidaan tarjota yhteisiä toiminta- ja valmentautumisviikonloppuja. Leirin ohjelmaan voidaan sisällyttää joukkueen itse toteuttaman lajiharjoittelun lisäksi Vierumäen valmennusta, asiantuntijaluentoja, liikunnanohjaajien ohjaamaa oheisharjoittelua tai muuta joukkueen toiminta tukevaa ohjelmaa nuotioilloista Flowparkiin!

Cheerleading pro-leiri

Cheerleadingin Pro-leiri Vierumäellä

Kilpacheerleadingin Pro-leiri on tarkoitettu level 4–5 sarjoissa kilpaileville joukkueille, joilla on tavoite ja mahdollisuus edetä kohti oman sarjansa kärkeä. Ensimmäisenä vuonna leiritykseen voidaan ottaa mukaan max. 2 joukkuetta/laji. Tärkein hakukriteeri mukaan haluaville on motivaatio kehittää joukkuetta kokonaisvaltaisesti. Olisi toivottavaa, että seuralla olisi riittävästi urheilijamateriaalia ja resursseja etenemiselle kohti SM-tasoa/ ylempiä leveleitä, jotta osaamisen lisääminen saadaan hyödynnettyä seurassa pitkäjänteisesti.

Pro-leiritoiminnassa kehitytään kokonaisvaltaisesti joukkueena; osaamista jaetaan urheilijoille, valmentajille ja joukkueen tukihenkilöille (joukkueenjohtajat ja vanhemmat). Pro-leirityksiin sisältyy lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, luentoja ja kehityksen seurantaa. Joukkueet saavat leirien välille tehtäviä, jotka tukevat joukkueen kasvua kohti terävintä kärkeä.

Vaikka Pro-leirikokonaisuus on ennalta suunniteltu, Pro-leirille valitut joukkueet pääsevät vaikuttamaan erityisesti lajisisältöön, missä keskitytään juuri joukkueelle tärkeisiin aiheisiin. Pro-leiritiimissä työskentelee psyykkisen ja fyysisen valmennuksen, opetuksen, draamapedagogiikan ja kehityksen seurannan ammattilaisia, ja lajivalmennuksesta vastaavat Tampereella pitkän uran tehnyt valmentaja Jenni Virta ja vuonna 2022 MM-kultaa saavuttaneen naisten maajoukkueen valmentajana toiminut Ina Tiittula.

Kilpacheerleadingin Pro-leiri toteutetaan yhdessä saman ikäisten muodostelmaluistelu-urheilijoiden kanssa, joten leiri on samalla ainutlaatuinen mahdollisuus yhteistyöhön ja oppimiseen yli lajirajojen!

Pro-leiritys logo

Mitä joukkue, urheilijat, valmentajat ja muut toimihenkilöt saavat Pro-leiriltä?

JOUKKUEELLE

 • Treenivinkkejä ja palautetta valmennuksen ammattilaisilta

 • Lajiharjoitukset ammattivalmentajien johdolla

 • Fyysinen testaus ja testitulosten seuranta

 • Fysiikkaharjoittelua

 • Mentaalivalmennusta ja keinoja ajattelutaitojen harjoittamiseen

 • Ravintoneuvontaa

 • Ilmaisu- ja esiintymisharjoittelua

 • Ainutlaatuinen kokemus yhdessä muodostelmaluistelijoiden kanssa

VALMENTAJALLE

 • Valmentajien omat workshopit leirin sisällöstä

 • Fysiikkakartoituksen tulokset ja ideoita fysiikkaharjoitteluun

 • Harjoitteluideoita ja lajiyhteistyötä muodostelmaluisteluvalmentajien kanssa

 • Ideoita koreografian ja ilmaisun vahvistamiseen

 • Tukea mentaalivalmennukseen, esimerkiksi motivointiin ja kisajännityksen hallintaan

TUKIHENKILÖILLE

 • Joukkueenjohtajan roolin selkeyttäminen

 • Apua urheilijan ravinnon ja palautumisen hallintaan

Leiritysten ajankohdat:
24.-26.8.2022
12.-14.12.2022
6.-8.3.2023

Hinta:
252€/osallistuja/leiri


NÄIN HAET LEIRITYKSEEN:

Leiritykseen haetaan mukaan alla olevan hakulomakkeen kautta. Haku päättyy 3.6.2022 klo 14.00.
Valinnat mukaan pääsevistä joukkueista tekee Suomen urheiluopisto taitolajien tiimi yhteistyössä Suomen Cheerleadingliiton kanssa.
Lisätietoja hausta taitolajien lajipäällikkö Heidi Borg, heidi.borg@vierumaki.fi, 045 2095 499

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Kaukaloissa mahdollisuus jäälajeille ja yleisöluisteluun.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Nauti uimahallimme virkistysallasosastosta tai ui kuntoaltaassa (25 m).

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis-, padel- ja squash -kentät sekä pingispöydät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa