Cheerleading

Cheerleadingin leirit ja kurssit

Active Cheer -kesäleiri
Active Cheer -kesäleiri

Kesäleiri on suunnattu leveleillä 1–2 kilpaileville 9–14-vuotiaille 5.-8.6.2023. Nyt myynnissä!

Tutustu ja varaa Active Cheer kesäleiri
Fincheer-kesäleiri
Fincheer-kesäleiri

Kesäleiri on suunnattu 9–14-vuotiaille 3–4 leveleillä kilpaileville urheilijoille 12.-15.6.2023. Tänä vuonna tarjolla myös ryhmä cheertanssijoille!

Tutustu ja varaa Fincheer kesäleiri
Cheerleadingin yläkoululeiritys
Cheerleadingin yläkoululeiritys

Yläasteelta lajileirille

Lue lisää
Vierumäen leirien UKK
Vierumäen leirien UKK

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset
Cheer-jalat

Cheerleading

Monipuolisella ja vauhdikkaalla cheerleadingillä on Suomessa yli 12 000 harrastajaa. Cheerleadingissä on kaksi alalajia, cheerleading ja cheertanssi.

Cheerleading sopii kaiken ikäisille ja mahdollisuuksia harrastamiselle löytyy aina omaksi iloksi harrastelusta kansainväliselle huipulle tähtäävään kilpaurheiluun saakka. Vierumäeltä löytyy puitteet molempien alalajien leiritykselle.

Vierumäki tarjoaa cheerleadingtoimintaa yhteistyössä Suomen Cheerleadingliiton kanssa lapsille, nuorille, aikuisille ja seuroille.

Cheerleading olosuhteet

Olosuhteet

Vierumäellä on erinomaiset puitteet cheerleadingille ja cheertanssille sekä näiden lajien oheisharjoittelulle. Opistolla on kolme kilpailualueen kokoista (14x16m) cheermattoa, jotka voidaan tarpeen mukaan levittää Monitoimireenalle tai Urheiluhalliin. Joukkueen ohjelmaa pääsee katsomaan ja kuvaamaan ylätasanteelta sekä Monitoimiareenallaa että Urheiluhallilla.

Cheerleadingharjoittelu onnistuu myös pallohallissa (12x14m), mikäli joukkue ei tarvitse kilpailualueen kokoista mattoa käyttöönsä. Kattokorkeus riittää kaikissa halleissa lajin monipuoliseen harjoitteluun ja kilpailuohjelmien tekoon.

Volttiareena

Monitoimiareena

Parhaat olosuhteet akrobatiaharjoittelulle löytyvät Monitoimiareenassa sijaitsevalta Volttiareenalta. Volttiareenan varusteluun kuuluu muun muassa volttivyöt, joustopermanto, trampoliineja sekä iso palamonttu.

Cheertanssijoille Monitoimiareenan tiloissa on kilpailualueen kokoinen tanssimatto (14x16m) ja siirrettävät peilit. Cheertanssille on saatavilla myös kaksi pienempää harjoittelutilaa, toinen Monitoimiareenassa ja toinen pallohallissa. Molemmissa tiloissa on puulattia, peilit, balettitangot ja hyvät äänentoistolaitteet.

Opisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet oheisharjoittelulle. Uudistetussa urheiluhallissa on muun muassa kaksi kuntosalia ja sisäjuoksurata.SCL LOGO1

Cheerleading Vierumäellä

Cheerleading on yksi strategisista painopistelajeista Vierumäellä. ja yhteistyö Suomen Cheerleadingliiton (SCL) kanssa on kestänyt reilusti yli vuosikymmenen.

Suomen Urheiluopisto on sitoutunut strategiansa kautta tarjoamaan cheerleadingille optimaaliset valmennus- ja harjoitteluolosuhteet kansainväliselle huipulle tähtäävässä toiminnassa. SCL:n toiminnoista Vierumäellä toteutetaan valmentaja- ja seurakoulutustoimintaa, leiritystoimintaa ja lisäksi lajin kehittämistoimintoja yhteisen osaamisyhteisön alla.

Suomen Cheerleadingliiton toimintaa Vierumäellä koordinoi voimistelun ja cheerleadingin lajipäällikkö Heidi Borg yhteistyössä SCL:n henkilöstön kanssa.

Cheer herokuva

Maajoukkueet

Suomen Cheerleadingliiton aikuisten maajoukkuetoiminta tapahtuu Vierumäellä. Cheerleadingliitolla on kolme aikuisten maajoukkuetta, jotka kilpailevat vuosittain MM-kilpailuissa Orlandossa: naisten cheermaajoukkue, cheersekamaajoukkue ja tanssimaajoukkue.

Urheiluopisto tukee joukkueiden matkaa huipulle panostamalla olosuhteiden kehittämiseen, valmentajien osaamisen kehittämiseen ja urheilijoiden kehityksen seurantaan. Lisäksi asiantuntijayhteistyötä tehdään taitovalmennuksen ja psyykkisen valmennuksen saralla.

Kuva: SCL/Tero WesterHarjoitusleirit

Seuraleirit

Cheerleadingjoukkueet leireilevät Vierumäellä joko oman ohjelman kanssa tai vaihtoehtoisesti Vierumäen asiantuntijoiden kanssa yhdessä räätälöidyllä leirillä. Räätälöidyt leirit koostetaan yhdessä joukkueen toiveet huomioiden.

Seuroille voidaan tarjota yhteisiä toiminta- ja valmentautumisviikonloppuja. Leirin ohjelmaan on mahdollisuus sisällyttää joukkueen itse toteuttaman lajiharjoittelun lisäksi Vierumäen valmennusta, asiantuntijaluentoja, liikunnanohjaajien ohjaamaa oheisharjoittelua tai muuta joukkueen toiminta tukevaa ohjelmaa nuotioilloista Flowparkiin!

Cheerleading pro-leiri

Cheerleadingin Pro-leiri Vierumäellä

Kilpacheerleadingin Pro-leiri on tarkoitettu level 4–5 sarjoissa kilpaileville joukkueille, joilla on tavoite ja mahdollisuus edetä kohti oman sarjansa kärkeä.

Pro-leiritoiminnassa kehitytään kokonaisvaltaisesti joukkueena; osaamista jaetaan urheilijoille, valmentajille ja joukkueen tukihenkilöille (joukkueenjohtajat ja vanhemmat). Pro-leirityksiin sisältyy lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, luentoja ja kehityksen seurantaa. Joukkueet saavat leirien välille tehtäviä, jotka tukevat joukkueen kasvua kohti terävintä kärkeä.

Pro-leiritiimissä työskentelee psyykkisen ja fyysisen valmennuksen, opetuksen, draamapedagogiikan ja kehityksen seurannan ammattilaisia, ja lajivalmennuksesta vastaavat Tampereella pitkän uran tehnyt valmentaja Jenni Virta ja vuonna 2022 MM-kultaa saavuttaneen naisten maajoukkueen valmentajana toiminut Ina Tiittula.

Kilpacheerleadingin Pro-leiri toteutetaan yhdessä saman ikäisten muodostelmaluistelu-urheilijoiden kanssa, joten leiri on samalla ainutlaatuinen mahdollisuus yhteistyöhön ja oppimiseen yli lajirajojen!

Seuraava haku PRO-leiritykseen on vuoden 2023 keväällä.

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Kaukaloissa mahdollisuus jäälajeille ja yleisöluisteluun.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Nauti uimahallimme virkistysallasosastosta tai ui kuntoaltaassa (25 m)

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis-, padel- ja squash -kentät sekä pingispöydät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa