Ilmakuva yleiskuva

Tervetuloa Suomen suurimmalle liikunta-alan kampukselle!

Vierumäellä sijaitsee Suomen suurin liikunta-alan kampus ja osaamiskeskittymä. Suomen Urheiluopisto järjestää Vierumäellä liikunta-alan ammatillista koulutusta ja vapaan sivistystyön koulutusta. Samalla kampuksella toimii Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, joka järjestää liikunnan ammattikorkeakoulututkintoon sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

Opiskele ja kehitä osaamistasi Vierumäellä - hakuja käynnissä ympäri vuoden

 • Opiskele hieronnan huippuosaajaksi
  Opiskele hieronnan huippuosaajaksi

  Opiskele hierojaksi Vierumäen ainutlaatuisessa ympäristössä! Tarjolla on vuoden mittainen laadukas koulutusprosessi. Hakuaika on käynnissä 30.10. asti.

 • KASVA22-seminaari 26.-27.11.2022
  KASVA22-seminaari 26.-27.11.2022

  KASVA22 on seminaari lasten kasvattajille, valmentajille ja liikuttajille. Tule mukaan oppimaan, kohtaamaan ja kehittämään tasapainoista lasten liikuntaa!

 • Valmistu valmentajaksi Vierumäeltä
  Valmistu valmentajaksi Vierumäeltä

  Oletko kiinnostunut kokonaisvaltaisesta valmennuksesta? Hae mukaan innostavaan oppimisprosessiin! Koulutukseen voivat hakeutua kaikkien eri lajien valmentajat.

 • Johtaja-Tahkosta virtaa urheilujohtamiseen
  Johtaja-Tahkosta virtaa urheilujohtamiseen

  Valmennusohjelmassa opit johtamaan ihmisiä uudella ja innostavalla tavalla! Koulutus on tarkoitettu urheilujohtajille sekä liikunta-alan esimies- ja projektitehtävissä toimiville.

 • Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto
  Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

  Perehdy eri liikuntapaikkojen hoitoon käytännönläheisesti, monipuolisesti ja tekemällä oppien. Haku koulutukseen on käynnissä 30.10.2022 asti.

 • Liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinto
  Liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinto

  Liikuntapaikkamestari on oman alansa huippuosaaja! Jos olet kokenut liikuntapaikkojen hoitaja ja haluat laajentaa osaamistasi, hae mukaan 30.11. mennessä!

 • Tutustu koulutustarjontaamme
  Tutustu koulutustarjontaamme

  Mitä kaikkea Vierumäellä voikaan opiskella? Tutustu koko koulutustarjontaamme ja löydä oma matkasi huipulle!

Työelämäyhteistyö (2)

Huipputason osaamista yhteistyössä

Kampuksen henkilöstö yhdessä kampuksen urheilu- ja liikuntapalveluiden kanssa muodostavat liikunnan, urheilun ja olosuhteiden osaamisyhteisöt, joissa kehitetään ja tuotetaan huipputason osaamista opiskelijoiden, muiden asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden ja työelämän tarpeisiin.

Näin koko Vierumäestä rakentuu yksi joukkue, joka on strategiamme visiotavoitteen mukaisesti ”oppimisen ja kehittymisen edelläkävijä sekä kansallisesti että kansainvälisesti”.

Koulutus Vierumäellä

Opiskele ammattiin tai täydennä osaamistasi Suomen Urheiluopistossa

Suomen Urheiluopisto on valtakunnallinen liikunnan koulutuskeskus. Urheiluopistolla järjestetään liikunta-alan ammatillista tutkintokoulutusta sekä erilaisia lyhytkursseja, seminaareja ja täydennyskoulutusta.

Järjestämme tutkintokoulutusta seuraaviin tutkintoihin:

 • Liikunnanohjauksen perustutkinto - liikuntaneuvoja

 • Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisala – liikuntaneuvoja (AT)

 • Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, valmennuksen osaamisala – valmentaja

 • Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto – liikuntapaikkojen hoitaja

 • Liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinto – liikuntapaikkamestari

 • Valmennuksen erikoisammattitutkinto

Johtamisen valmennusohjelman sekä hierojan valmennusohjelman osallistujilla on mahdollisuus suorittaa tutkinto yhteistyökumppanimme kautta.

Muu koulutus

Koulutusta työelämän tarpeisiin

Räätälöimme tutkintokoulutuksia asiakkaidemme ja työelämän tarpeiden mukaan. Myös yhden tai useamman tutkinnon osan suorittaminen on meillä mahdollista!

Järjestämme koulutusta mm. lasten liikunnasta, aikuisliikunnasta, eri tasojen valmentajakoulutuksesta, urheilumanageroinnista tai seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Ota yhteyttä, ja suunnitellaan yhdessä teidän tarpeisiinne sopiva koulutus!

Koulutus_kansainvälisyys

Liikunnan korkeakouluopintoja Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus järjestää työelämän tarpeisiin liikunta-alan amk- ja yamk-tutkintoja sekä avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa on mahdollista opiskella myös englanniksi kansainvälisessä Degree Programme in Sports Coaching and Management -koulutusohjelmassa.

Tutustu Haaga-Helian Vierumäen kampuksen koulutustarjontaan täältä.

Koulutustoimintaamme ohjaavat yhdessä määrittelemämme Vierumäen arvot

Vierumäki luonto retki-15

HIKI

Kannustamme opiskelijoita tekemään töitä tavoitteidensa eteen, oppimaan virheistä ja onnistumisista sekä ottamaan vastuuta opinnoistaan. Pidämme kaikessa toiminnassamme tavoitteena opiskelijoiden valmistumista ja menestystä.

HYMY

Suhtaudumme asioihin positiivisesti ja ratkaisukeskeisesti. Innostamme oppimaan ja innostumme myös itse. Pidämme huolta omasta ja toistemme hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

LUONTO

Teemme vastuullisia valintoja ja kunnioitamme ympäröivää luontoa. Kannustamme esimerkillämme opiskelijoita toimimaan samoin ja hyödynnämme lähiympäristön rikasta luontoa osana opiskelijoiden oppimisprosessia.

PERINNE

Perinteiden mukaisesti tuemme opiskelijoiden matkaa ammattilaisiksi osana Vierumäen joukkuetta. Mahdollistamme terveellisen ravinnon, riittävän levon, kehittävän vapaa-ajan sekä opintojen tasapainon.

Millaista opiskelu on Vierumäellä

Opintotoimisto, Suomen Urheiluopisto

Urheiluhallin opintokaari

Opinto-ohjaaja, Suomen Urheiluopisto

Annika Sirviö, opinto-ohjaaja

Opintopalvelut, Haaga-Helia amk

Urheiluhallin Opintokaari