Taitoluistelu

Huomaathan, että koulutuspoluille ei ole erillisiä hakuja, vaan kaikkiin haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Kevään 2023 hakuajat:

Hakulomakkeet ja lisätiedot löydät liikunnanohjauksen perustutkinnon sivulta tästä.


Urheilijan polku nuorille urheilijoille

Nuorena urheilijana voit hakeutua liikunnanohjauksen perustutkinnon koulutuspolulle, jossa sovitat yhteen opiskelun ja tavoitteellisen urheilun sujuvasti. Nuorille urheilijoille on tarjolla urheilijakiintiö, johon haetaan opiskelun alettua elokuussa.

Urheilijakiintiöön kuuluminen takaa joustoa urheilun ja opiskelun yhteensovittamiseen sekä oikeuttaa mm. eri lajien urheilijoiden yhteisiin aamutreeneihin. Vierumäen erinomaiset harjoitusolosuhteet ovat opiskelijoiden käytettävissä ja päivärytmi pyritään laatimaan kullekin urheilijalle sopivaksi. Lajivalmennusta järjestetään päivittäin taitoluistelussa ja jääkiekossa.

Urheilijan polulla osaamisen kehittymistä tukevat urheilijoille rakennettu Urheilijana kasvu ja kehittyminen - sekä Huippuosaajana toimiminen -tutkinnon osat, jotka voit tehdä verkko-opiskeluna.

Taitoluistelu

Taitoluistelun jääharjoituksia on maanantaista perjantaihin 12 kertaa päivässä ja lisäksi oheisharjoittelua räätälöitynä viikko-ohjelmaan opiskeluun kuuluvat liikunnat huomioiden. Ryhmän urheilijoilta edellytetään kilpailemista vähintään kansallisella tasolla. Jään käytöstä peritään harjoitusmaksu 500 €/vuosi. Maksusta voi saada vapautuksen tekemällä työssäoppimista taitoluistelun tapahtumissa Vierumäellä.

Kysy lisää taitoluistelun lajiryhmästä: riina.valto@vierumaki.fi ja seuraa somessa @lpttaitoluistelijat.

Muu lajit
Muiden lajien urheilijat harjoittelevat oman seuransa harjoituksissa lähialueella tai itsenäisesti oman valmentajan tekemän ohjelman mukaisesti. Urheilijakiintiö takaa joustoa opintoihin kansallisen tason urheilijoille. Maajoukkueurheilijoille on tarkoitettu huippu-urheilijakiintiö, jolloin opinto-ohjelma rakennetaan täysin urheilijan tarpeista lähtien.

Lisätietoja urheilijakiintiöstä: riina.valto@vierumaki.fi

Urheilijan polku ammattiurheilijoille

Jos urheilet ammatiksesi, kannattaa sinun tutustua urheilijoille räätälöityyn monimuotokoulutukseen täältä.

Opiskelu-opiskelija-tietokoneella

Kaksoistutkintopolku

Jos olet peruskoulutaustainen opiskelija, voit halutessasi suorittaa kaksoistutkinnon eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon samanaikaisesti. Käytännössä kaksoistutkintoa suorittavalla opiskelijalla on kahden ensimmäisen vuoden aikana kolme päivää viikossa lukio-opintoja Heinolan lukiossa. Kolmannen vuoden opiskelua hallitsevat pääasiassa lukio-opinnot.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisen perustutkinnon ohella on vaativaa, mutta sekä lukio että urheiluopisto pyrkivät tekemään kaksoistutkinnon suorittamisesta opiskelijalle mahdollisimman joustavaa. Lukiossa suoritettavilla kursseilla korvataan iso osa ammatillisen tutkinnon yhteisten aineiden opinnoista, joten päällekkäisyyksiä opinnoissa ei tule.

Kaksoistutkinto sopii hyvin esimerkiksi korkeakouluopintoihin tähtääville: voit valita ylioppilastutkinnon oppiaineet siten, että ne tukevat omia jatko-opintosuunnitelmiasi. Päätös kaksoistutkinnon suorittamisesta tehdään heti opiskelun alkaessa, joten tulevasta valinnasta on hyvä keskustella ennakkoon kotona vanhempien kanssa. Lisätietoja kaksoistutkinnosta: heidi.kiren@vierumaki.fi.

Jatko-opintopolku

Jos suunnitelmissasi on jatkaa opintoja korkeakoulussa perustutkinnon suorittamisen jälkeen, voit suunnitella opintosi sen mukaisesti. Kaksoistutkinnon lisäksi esimerkiksi Haaga-Helia ammatikorkeakoulun avoimen amk:n opinnot tukevat tavoitteitasi hyvin. Lue lisää avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista täältä.

Työelämäpainotteinen polku

Opiskelu Vierumäellä on aina käytännönläheistä ja teemme tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Jos sinulla on motivaatiota ja valmiuksia opiskella työelämässä jo opiskelujen alkuvaiheesta lähtien, se on täysin mahdollista!

Koulutus_kansainvälisyys

Kansainvälisyyspolku

Jos olet kiinnostunut kansainvälistymisestä, Suomen Urheiluopisto antaa siihen hyvät mahdollisuudet! Vierumäen kampuksella on paljon tilaisuuksia ns. kotikansainvälistymiseen: alueella vierailee vuosittain opiskelijoita, urheilijoita ja valmentajia eri puolilta maailmaa. Opiskelijat voivat myös osallistua osana opintojaan kampuksella järjestettäviin tapahtumiin tai seminaareihin. Voit hakeutua opintojesi aikana myös työelämässä oppimisen jaksolle tai vaihto-opiskelijaksi ulkomaille. Vierumäellä on Erasmus+-akkreditointi ja sen myötä kattavat mahdollisuudet tukea opiskelijoiden kansainvälistymistä. Lue lisää kansainvälisistä mahdollisuuksista täältä.

Yrittäjyyspolku

Jos haluat kokeilla, olisiko yrittäjyys sinun juttusi, voit valita tutkintoon yrittäjyyteen liittyviä tutkinnon osia ja perustaa opintojesi aikana NY-yrityksen. NY Vuosi Yrittäjänä -opinto-ohjelmassa perustetaan määräajaksi toimiva harjoitusyritys eli NY-yritys. Opiskelijat käyvät lukuvuoden aikana läpi kaikki yrityksen vaiheet sen perustamisesta yritystoiminnan lopettamiseen asti. Lisätietoja NY-toiminnasta: tero.kyrkko@vierumaki.fi.

Haluatko henkilökohtaista ohjausta oman polkusi löytämiseen? Ota yhteyttä!
Annika Sirviö, opinto-ohjaaja
annika.sirvio@vierumaki.fi
040 7884 2648

Tutustu urheilijan opiskeluun tästä