Voimistelu

Voimistelun leirit ja kurssit

TeamGym yläkoululeiritys
TeamGym yläkoululeiritys

Leiritys suunnattu TeamGymin A-lisenssin omaaville urheilijoille (synt. 2007-2009). Haku lukuvuoden 2022-2023 yläkoululeiritykseen nyt auki.

Lue lisää TeamGym yläkoululeirityksestä
Naisten telinevoimistelun yläkoululeiritys
Naisten telinevoimistelun yläkoululeiritys

Lukuvuodeksi 2022–2023 toimintaan haetaan ensisijaisesti kilpalinjan omavalintaisten luokkien tai maajoukkuelinjan urheilijoita.

Lue lisää Naisten telinevoimistelun yläkoululeirityksestä
Vierumäen leirien UKK
Vierumäen leirien UKK

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää
Voimistelu Vierumäellä

Voimistelu Vierumäellä

Voimistelu on yksi Vierumäen strategisista painopistelajeista ja yhteistyötä Suomen Voimisteluliiton kanssa on tehty yli 10 vuotta. Suomen Urheiluopisto ja Voimisteluliitto kehittävät yhteistyössä etenkin painopistelajin TeamGymin kansainväliselle huipulle suuntaavia urheilijoita. TeamGymin lisäksi Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset puitteet myös joukkuevoimistelun leiritoiminnalle ja naisten telinevoimistelun alueminorileiritykselle.

Suomen Urheiluopiston optimaaliset valmennus- ja harjoitteluolosuhteet mahdollistavat, etenkin painopistelajissa TeamGymissä, kansainvälisellä huipulle tähtäävän toiminnan. Voimisteluliiton TeamGymin maajoukkueen harjoittelu on keskitetty vahvasti Vierumäen Volttiareenalle.

Suomen Urheiluopisto on Voimisteluliiton strateginen kumppani, jonka kanssa pyritään mahdollistamaan laadukasta voimistelutoimintaa ja lisätä voimistelun vetovoimaa harrasteesta huipulle. Voimistelutoimintaa Vierumäellä koordinoi voimistelun ja cheerleadingin lajipäällikkö Heidi Borg, yhteistyössä Voimisteluliiton henkilöstön kanssa.

Kuva: Voimisteluliitto/Roosa Vanhanen

Volttiareena

Olosuhteet

Vierumäki Areenan Volttiareena on noin 1500 m2 voimistelutila ja se on suunniteltu urheilijan ja valmentajan tarpeet huomioiden. Laadukkaat olosuhteet mahdollistavat TeamGymin, telinevoimistelun ja akrobatiavoimistelun tavoitteellisen harjoittelun sekä toimivat hyvin myös
trampoliinivoimistelun sekä muiden lajien taito- ja oheisharjoittelussa. Monitoimiareenan muut kentät toimivat erinomaisesti joukkuevoimistelun harjoittelussa.

Vierumäeltä löytyy matot TeamGymin vapaaohjelman tarpeisiin (14 x 16 m) ja joukkue- sekä rytmisen voimistelun tarpeisiin (14 x 14m). Matot voidaan levittää Monitoimiareenalle tai Urheiluhallille.

Pienempiä tanssivoimisteluun ja tanssilliseen voimisteluun soveltuvia tiloja löytyy Monitoimiareenan peilisalista ja Kaskelan Pallohallista. Molemmissa tiloissa on puulattia, peilit, balettitangot ja hyvät äänentoistolaitteet. Monitoimiareenasta löytyy myös 14 x 16 m kokoinen tanssimatto ja siirreltävät peilit.

TeamGym

TeamGym virallinen valmennuskeskus

TeamGym on vauhdikas laji, jossa joukossa on voimaa. Laji koostuu kolmesta erilaisesta kilpailusuorituksesta: tanssillisesta vapaaohjelmasta, volttisarjoista volttiradalla ja korkeista volteista trampetilla. Lajissa keskeistä on yhdessä tekeminen: Voltit tehdään tasaiseen virtaan toinen toisensa perään, ja vapaaohjelma vaatii saumatonta yhteistyötä. TeamGymissä kilpaillaan naisten, miesten ja sekajoukkueiden sarjoissa.

TeamGym on Suomen urheiluopiston virallinen päälaji. TeamGymin lisäksi Vierumäen erinomaisissa olosuhteissa järjestetään joukkuevoimistelun ja naisten telinevoimistelun leiritystä.

Kuva: Voimisteluliitto, Niko Sieppi

Voimistelun tiimikuva

Harjoitusleirit

Seurat voivat tulla Vierumäelle harjoitusleirille joko oman ohjelman kanssa tai vaihtoehtoisesti tulla Suomen Urheiluopiston asiantuntijoiden kanssa yhdessä räätälöidylle leirille. Räätälöidyt leirit koostetaan yhdessä aina seuran toiveet huomioiden.

Seuroille voidaan tarjota myös yhteisiä toiminta- ja valmentautumisviikonloppuja. Leiriohjelmaan voidaan sisällyttää seuran itse toteuttaman lajiharjoittelun lisäksi mm. Vierumäen valmennusta, asiantuntijaluentoja, liikunnanohjaajien ohjaamaa oheisharjoittelua.

Seuran toimintaa tukevaa ohjelmaa on saatavilla nuotioilloista Flowparkiin.

Kuva: Voimisteluliitto, Niko Sieppi

Suomen Voimisteluliitto

Suomen Voimisteluliitto

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Voimisteluliitto liikuttaa jäsenseurojensa kautta 130 000 suomalaista. Vuoden 2021 aikana juhlitaan suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta, joka huipentuu kesäkuussa 2022 järjestettävään 12 000 voimistelijan Gymnaestrada Tampere 2022 -suurtapahtumaan.

Voimisteluliiton jäsenseuroissa järjestetään monimuotoista voimistelutoimintaa: kuntovoimistelua ja jumppaa kaiken ikäisille, esiintyvää harrastevoimistelua, tanssia, kilpavoimistelua ja huippuvoimistelua kahdeksassa kansainvälisessä kilpalajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä ja trampoliinivoimistelussa sekä kansallisessa kilpalajissa tanssillisessa voimistelussa.

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Kaukaloissa mahdollisuus jäälajeille ja yleisöluisteluun.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Nauti uimahallimme virkistysallasosastosta tai ui kuntoaltaassa (25 m).

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis-, padel- ja squash -kentät sekä pingispöydät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa