Taitoluistelun 2021 leirit ja kurssit

Taitoluistelun yläkoululeiritys
Taitoluistelun yläkoululeiritys

Yläkoulusta lajileirille

Lisätietoja 2021-2022 leiritykseen valituille
Toisen asteen leiritys
Toisen asteen leiritys

Toisen asteen leiritys on tarkoitettu lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleville tavoitteellisille taitoluistelijoille.

2021 valituille opiskelijoille

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Jäähallin kaksi kaukaloa sekä monipuoliset pukuhuoneet ja neuvottelu- ja huoltotilat mahdollistavat jääkiekon, taitoluistelun ja curlingin harjoittelun sekä yleisöluisteluvuorot.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Uimahallissamme on virkistysallasosasto sekä viisiratainen 25 metrin kuntoallas.

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis- ja padelhalli on liikuntakeskus, jossa uusitut tenniskentät, kaksi padelkenttää ja squash-kentät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa

Taitoluistelu

Taitoluistelu Vierumäellä

Taitoluistelu on yksi Vierumäen painopistelajeista ja lajin vaatimia olosuhteita on pyritty kehittämään huipputason harjoittelun näkökulmasta. Vierumäellä taitoluistelua on tarjolla
kaiken tasoisille ja ikäisille harrastajille. Vierumäellä taitoluisteluleirit on suunniteltu harjoitusjakson mukaan taitoluistelijan vuosirytmiin sopiviksi.

Taitoluistelun yläkoululeirit tarjoavat mahdollisuuden harjoittelun tehostamiseen yläkouluvaiheessa. Suomen Taitoluisteluliitto tekee tiivistä yhteistyötä Vierumäen kanssa ja leirittää Vierumäellä maajoukkueryhmiään (yksinluistelu, muodostelmaluistelu ja jäätanssi). Vierumäellä järjestetään kansainvälisen luisteluliiton (ISU) alaisia seminaareja ja projekteja kaikissa taitoluistelun lajeissa.

Taitoluistelu kolme tyttöä

Seuraleirit

Muodostelmaluistelussa harjoittelu oman joukkueen kanssa on kaikkein tärkeintä. Me Vierumäellä autamme seuroja järjestämään omia leirejä luistelijoiden ja joukkueiden tarpeista lähtien. Erittäin paljon leirittävien seurojen on mahdollista tehdä yhteistyösopimus Vierumäen
kanssa, jolloin hinnat määritellään käyttöasteen mukaan. Kaikille STLL:n alaisille seuroille alennusprosentti listahinnoista on – 15%.

Rotaatiokone

Taitoluisteluakatemia

Uusimpana suunnitelman on aloittaa Taitoluisteluakatemia lähitulevaisuudessa, jossa yhdistyisi luistelijoiden leiritys ja valmentajien koulutus sekä sparraus. Tavoitteena on tukea luistelijoita urheilijoiksi kasvamisessa ja auttaa valmentajia työssään vahvistamalla valmentajien osaamista kunkin tarpeiden mukaisesti. Akatemiatoiminta on Vierumäellä monilajista, joten monipuolisuus ja eri lajien valmentajien vuoropuhelu laajentavat näkemystä valmentamiseen.

Taitoluistelun fyysinen valmennus teksti

Yhdistä opiskelu ja harjoittelu Vierumäellä

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää valmentajakoulutusta Vierumäellä. Taitoluistelijoiden on mahdollista yhdistää opiskelu ja harjoittelu vierumäellä joko liikunnanohjauksen perustutkinnolla (LPT) tai Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opinnoissa (LOT ja DP).

Vierumäellä harjoittelee päivittäin @lpttaitoluistelijat ryhmä. Kaikille Vierumäen kampuksella opiskelevilla on mahdollisuus suorittaa opintoja ja tehdä opintoihin liittyvää harjoittelua Vierumäki Taitoluistelu -lajiryhmässä sekä STLL leiri- ja seminaaritapahtumissa. Vierumäelle opiskelemaan aikovan taitoluistelijan kannattaa olla yhteydessä lajipäällikköön jo ennen opintojen alkua. Ammattikorkeakouluopiskelijoilla on mahdollista tehdä taitoluistelun
parissa palkallista harjoittelua opintojen edetessä ja osaamisen kasvaessa.

Taitoluistelun testiasema

Fyysiset testit ja asiantuntemus harjoittelusta vahvuuksiamme

Taitoluistelun lajipäällikkö Riina Valto on tehnyt fyysistä testausta taitoluistelijoille jo 20 vuoden ajan ja toiminut aiheessa kansainvälisen liiton (ISU) kouluttajana sekä STLL maajoukkueiden fyysisten testien vastuuhenkilönä.

Olemme Vierumäellä koonneet taitoluistelijoille erilaisia testipaketteja STLL:lle suunniteltujen protokollien pohjalta. Taitoluistelijoiden fyysisen kunnon kehittymistä kansainväliselle tasolle asti olemme tutkineet vuosikymmenien ajan ja viitearvojemme pohjalta pystymme määrittämään luistelijoiden vahvuudet ja kehityskohteet. Valmentajien ja seurojen on mahdollista saada asiantuntija-apua testitulosten tulkintaan ja harjoittelun suunnitteluun.