Taitoluistelun leirit ja kurssit

Taitoluistelun yläkoululeiritys
Taitoluistelun yläkoululeiritys

Yläkoulusta lajileirille

Lisätietoja
Toisen asteen leiritys
Toisen asteen leiritys

Tarkoitettu tavoitteellisille taitoluistelijoille.

Lisätietoja
Vierumäen leirien UKK
Vierumäen leirien UKK

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Kaukaloissa mahdollisuus jäälajeille ja yleisöluisteluun.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Nauti uimahallimme virkistysallasosastosta tai ui kuntoaltaassa (25 m).

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis-, padel- ja squash -kentät sekä pingispöydät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa

Taitoluistelu

Taitoluistelu Vierumäellä

Taitoluistelu on yksi Vierumäen painopistelajeista ja lajin vaatimia olosuhteita on pyritty kehittämään huipputason harjoittelun näkökulmasta. Vierumäellä taitoluistelua on tarjolla kaiken tasoisille ja ikäisille harrastajille. Vierumäellä taitoluisteluleirit on suunniteltu harjoitusjakson mukaan taitoluistelijan vuosirytmiin sopiviksi.

Taitoluistelun yläkoululeirit tarjoavat mahdollisuuden harjoittelun tehostamiseen yläkouluvaiheessa. Suomen Taitoluisteluliitto tekee tiivistä yhteistyötä Vierumäen kanssa ja leirittää Vierumäellä maajoukkueryhmiään (yksinluistelu, muodostelmaluistelu ja jäätanssi). Vierumäellä järjestetään kansainvälisen luisteluliiton (ISU) alaisia seminaareja ja projekteja kaikissa taitoluistelun lajeissa.

urheilijatestaus taitoluistelu

Seuraleirit

Muodostelmaluistelussa harjoittelu oman joukkueen kanssa on kaikkein tärkeintä. Me Vierumäellä autamme seuroja järjestämään omia leirejä luistelijoiden ja joukkueiden tarpeista lähtien.

Muodostelmaluistelun pro-leiri

Muodostelmaluistelun Pro-leiri Vierumäellä

Muodostelmaluistelun Pro-leiri on tarkoitettu SM-noviisisarjassa kilpaileville joukkueille, joilla on tavoite ja mahdollisuus edetä kohti oman sarjansa kärkeä ja SM-juniorisarjaa.

Pro-leiritoiminnassa kehitytään kokonaisvaltaisesti joukkueena; osaamista jaetaan urheilijoille, valmentajille ja joukkueen tukihenkilöille (joukkueenjohtajat ja vanhemmat). Pro-leirityksiin sisältyy lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, luentoja ja kehityksen seurantaa. Joukkueet saavat leirien välille tehtäviä, jotka tukevat joukkueen kasvua kohti terävintä kärkeä.

Pro-leiritiimissä työskentelee psyykkisen ja fyysisen valmennuksen, opetuksen ja kehityksen seurannan ammattilaisia, ja lajivalmennuksesta vastaa  kaudella 2022-2023 Team Fintasticin valmentajana toiminut Milja Sarkkinen.

Muodostelmaluistelijoiden Pro-leiri toteutetaan yhdessä kilpacheerleadingin saman ikäisten urheilijoiden kanssa, joten leiri on samalla ainutlaatuinen tilaisuus yhteistyöhön ja oppimiseen yli lajirajojen!

Haku seuraavan kauden PRO-leiritykseen käynnistyy vuoden 2023 keväällä.

Taitoluistelun fyysinen valmennus teksti

Yhdistä opiskelu ja harjoittelu Vierumäellä

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää valmentajakoulutusta Vierumäellä. Taitoluistelijoiden on mahdollista yhdistää opiskelu ja harjoittelu vierumäellä joko liikunnanohjauksen perustutkinnolla (LPT) tai Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opinnoissa (LOT ja DP).

Vierumäellä harjoittelee päivittäin @lpttaitoluistelijat-ryhmä. Kaikille Vierumäen kampuksella opiskelevilla on mahdollisuus suorittaa opintoja ja tehdä opintoihin liittyvää harjoittelua Vierumäki Taitoluistelu -lajiryhmässä sekä STLL leiri- ja seminaaritapahtumissa. Vierumäelle opiskelemaan aikovan taitoluistelijan kannattaa olla yhteydessä lajipäällikköön jo ennen opintojen alkua. Ammattikorkeakouluopiskelijoilla on mahdollista tehdä taitoluistelun
parissa palkallista harjoittelua opintojen edetessä ja osaamisen kasvaessa.

Taitoluistelun testiasema

Fyysiset testit ja asiantuntemus harjoittelusta vahvuuksiamme

Taitoluistelun asiantuntija Riina Valto on tehnyt fyysistä testausta taitoluistelijoille jo 20 vuoden ajan ja toiminut aiheessa kansainvälisen liiton (ISU) kouluttajana sekä STLL maajoukkueiden fyysisten testien vastuuhenkilönä.

Olemme Vierumäellä koonneet taitoluistelijoille erilaisia testipaketteja STLL:lle suunniteltujen protokollien pohjalta. Taitoluistelijoiden fyysisen kunnon kehittymistä kansainväliselle tasolle asti olemme tutkineet vuosikymmenien ajan ja viitearvojemme pohjalta pystymme määrittämään luistelijoiden vahvuudet ja kehityskohteet. Valmentajien ja seurojen on mahdollista saada asiantuntija-apua testitulosten tulkintaan ja harjoittelun suunnitteluun.